Studio Esteta reimagined a double-fronted Victorian residence in Malvern East with a design strategy that was pushed by “purposeful gestures and a sensorial strategy to house”.

The shoppers have been drawn to the Mediterranean villa structure of Sicily and Southern Europe, and accordingly, Studio Esteta channelled conventional European craftsmanship in its strategy to high quality, longwearing supplies, from vein-cut travertine to hand-formed masonry.

The temporary was to protect the historic significance of the outdated Victorian residence whereas bettering its relevance to the shoppers’ up to date wants. 4 rooms flanking the house’s entry corridor have been reconfigured and restored, with two mixed to create a beneficiant main bedroom full with walk-in wardrobe and ensuite.

Down a set of travertine steps, the brand new extension sits flush with the garden, partaking with the panorama designed by Amanda Oliver Gardens. The start of the extension is marked by a threshold of a crafted Venetian plaster archway – a nod to the house’s Mediterranean inspirations.

View gallery

Rear extension in Malvern East Home renovation by Studio Esteta.

Picture:

Derek Swalwell

Designed for entertainers, the extension is conceived as a “collection of porous and luxuriously scaled areas,” the designer stated. By dropping the bottom degree of the extension, the kitchen, eating and dwelling areas have has been afforded lofty ceilings, wrapped in glazing looking to a north-facing terrace and garden.

Intelligent timber joinery was put in to hide a bar, pantry and home equipment, which additionally provides a heat insert to the cool vein-cut travertine floors, marble counter tops and handmade brick.

From the research, steel-framed French doorways join the indoors to a landscaped facet garden, and on the rear, delicate landscaping softens the house’s elemental masonry type.

Studio Esteta neatly ties collectively the disparate circumstances of the location, retaining the unique character of the house whereas injecting a brand new up to date relevance by means of the rear addition. Director Felicity Slattery stated Malvern East Terrace Home was a chance to “discover sensory structure and create articulated moments” by means of strategic design interventions and a thought-about use of supplies.

close

Sign up to receive your exclusive updates on our latest Tips & offers!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.